WordPress

In de beginjaren van het internet, was een website niet meer dan een statisch pagina met wat informatie en hooguit een heel klein plaatje erbij. Tegenwoordig is een website een multimediaal spektakel met allerlei toeters en bellen. Waar je vroeger de pagina in code zelf aanmaakte, hoef je daar tegenwoordig niet meer mee bezig te gaan. Daarvoor zijn de pagina’s in hun opbouw te complex en de codes te moeilijk voor de gemiddelde webeigenaar. Echter is dat geen probleem meer tegenwoordig!

Tegenwoordig bestaat een website niet alleen uit een aantal statische pagina’s maar uit een soort raamwerk, met daarachter een programma en heel veel data om pagina’s aan te maken zoals door de kijker wordt opgevraagd. Zonder teveel in detail te treden, kan je zeggen dat een website van een blaadje papier met tekst naar een interactief gebeuren is geëvolueerd. Om dat interactieve deel mogelijk te maken, hebben we tegenwoordig een soort programma draaien op de website, genaamd CMS. CMS staat voor Content Management Systeem of op zijn Nederlands: Een systeem dat de website inhoud regelt. En zijn meerdere CMS-pakketten in omloop, met ieder hun eigen voor- en nadelen. Het is mogelijk om als programmeur je eigen systeem te maken, echter zijn er een aantal grote pakketten die wereldwijd veel ingezet worden.

Ik gebruik voornamelijk, maar niet uitsluitend, WordPress. Dit is een zeer populair systeem wat goed gebruikt kan worden door een enkel individu als ook door het MKB. De een gebruikt het om zijn wereldreis in de verslaan, als een soort blog, de ander gebruikt het voor het verkopen van goederen. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid en voor elk doeleind is er wel een toepassing of een uitbreiding te vinden die de site beter aansluit op de wensen.  Zodra het raamwerk naar wens is ingericht, kan het invoegen van nieuwe informatie aan de site gebeuren door iemand met weinig tot geen technische kennis. Hierdoor kunt u uw site veel makkelijk up to date houden, waardoor uw klanten beter geïnformeerd zijn. Dit kan uw verkopen verbeteren en uw medewerkers hoeven geen lange dagen te steken in het aanpassen van de site. Win-Win!
Het technische gedeelte kunt u uitbesteden aan mij. Ik heb de kennis en de ervaring om de site in technische goede staat te houden en kan u assisteren bij het uitbreiden van uw website voor nieuwe functionaliteit. Indien u interesse heeft in mijn diensten, schroom dan niet contact op te nemen via de contactpagina. Alle aanvragen zijn natuurlijk geheel vrijblijvend en ik sta u graag te woord.